#Zeswoordenverhaal: respect

Standaard

Respect is het thema voor Marion Driessens’ uitdaging voor het zeswoordenverhaal met beeld.

Dit is mijn bijdrage.

share

bron vermelden

is delen

en vermenigvuldigen

Mijn zeswoordenverhaal sluimerde op mijn blog.  Een logje van De Gans wekte mijn zeswoordenverhaal tot leven.

Toen ik startte met creatief, meditatief en reflectief schrijven werd ik door anderen geïnspireerd, aanvankelijk onder meer Julia Cameron en Christine De Vries, later door Vanessa Matthijsen, Anky Floris en Wendy Smit en nog later door enkele bloggers in Nederland en Vlaanderen. Je kan hun coördinaten terugvinden op deze pagina op de blog Mijmeren op papier.

Wanneer ik – bewust – gebruik maak van hun oefeningen en tips – en dat geldt ook voor foto’s, gedichten, boeken, … van collega’s en deelnemers aan workshops – dan verwijs ik naar die bronnen. Ik vind dit een vorm van respect. Ik doe dit ook wanneer ik oefeningen aanreik aan groepen of logjes schrijf op één van mijn blogs: 365 dagen verwondering, vivapo mediteert creatief, mijmeren op papier en vivapo’s natuurbeleving.

Wat je uitzendt keert trouwens terug.  Deelnemers aan activiteiten die ik voor vivapo begeleid (schrijfworkshops, stilte- en lachwandelingen, …) vermelden op hun blog ook hun bron wanneer zij geïnspireerd raken door oefeningen die ik aanreik.

Ook andere bloggers doen dit, althans de bloggers die ik volg.  Neem nu het logje van De Gans dat verwijst naar een logje van mij waarin ik verwijs naar een tip in een nieuwsbrief van een collega schrijfanimator: Jolanda Oudijk van Schrijfcafé Amersfoort.

Ik kan niet inschatten wat de oogst is van deze vorm van respect: bron van een oefening vermelden, dit delen en vaststellen dat deze oefening door mijn lezers en door de lezers van mijn volgers wordt gebruikt. M.a.w. delen wordt vermenigvuldigen en dat geldt zowel voor het lezen, het schrijven, het gelezen worden, contacten leggen, ja zelfs tot vrienden maken, niet enkel op sociale netwerken maar ook in het echte leven.

Sinds kort deel ik op de blog vivapo mediteert creatief aan welke schrijfworkshops en schrijfuitdagingen ik zelf deel neem (zie categorieën).  Mijn aanbod deel ik dan weer op deze pagina. Delen – ook liefde voor taal – is vermenigvuldigen!

Namasté, Viviane

Bron afbeelding

Advertentie

Volgende »

  1. Pingback: Zeswoordverhaal: Respect – DOLDRIEST

  2. Pingback: Elfjes, haiku’s en tanka’s – 24 – mijmeren op papier

  3. Pingback: collega deelt schrijfoefening – 02 | vivapo's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s