#Boomspiegels – 02/3 – verzamelen

Standaard

Op 19 juni 2017 startte ik met een meditatieve schrijf- en fotografiecursus met het boomlabyrint, een initiatief van Wendy Smit van Moolelo.

Oefening 20 nodigt mij uit om mij te verdiepen in de APPELBOOM die staat voor een kwaliteit die ik verder wil ontwikkelen. Deze oefening nodigt mij ook uit om een verzameling aan te leggen over deze boom. Ik gebruik hiervoor onder meer dit blogbericht.

Ook nu weer valt mij de coïncidentie op.  Bij aanvang van deze cursus werd ik uitgenodigd om zaadjes te planten.  Ik deed dat met de pitjes van appels.

Voor oefening 17 nam ik heel wat foto’s en ging ik uiteindelijk aan de slag met déze foto.

IMG_2992

Tijdens het weekend 5-6/8 liep ik in het Zonnemaanhuis het labyrint na mijn deelname aan een zweethut ceremonie. Midden dit labyrint stond een oude appelboom (ik heb er jammer genoeg geen foto’s genomen). Ik nam de eerste appel die ik op het pad vond samen met een wit veertje en mijn intentie mee naar het hart van het labyrint.

Vorige vrijdag plukte ik enkele van de overgebleven appels in ons huurtuintje. Insecten en vogels hadden zich eerder reeds te goed gedaan aan de oogst.

appeloogst - 9

Het merendeel van de vruchten van deze appelboom bij de huurtuintjes van Tillegembos werden door voorbijgangers geplukt.

Nog voor ik ooit had gehoord van creatief mediteren (met foto’s) nam ik reeds in 2015 wekelijks op zondag een foto van het sier-appelboomje in onze tuin en postte ik die foto’s op mijn blog 365 dagen verwondering. Hieronder de eerste en voorlaatste foto in 2015.

Kenmerken van de wilde appelboom (Bron: Wikipedia)

De wilde appel(boom) heeft een dichte, lage en koepelvormige kroon en de takken vormen een hechte structuur. De schors is grijsachtig bruin tot donkerbruin en raakt op iets oudere leeftijd gebarsten in rechthoekige stukjes. De twijgen zijn geribbeld en vaak gedoornd. De bovenkant is donkerpaars en de onderkant is bleekbruin. Ze dragen kleine knoppen met een lengte van 4-5 mm. Deze zijn donkerpaars en bedekt met kleine haartjes.
De 5-10 cm. grote bladeren hebben een dicht behaarde en gegroefde steel van 2-3 cm. Ze zijn eirond tot ovaal, met een afgeronde of wigvormige voet. Het blad is gekarteld of gezaagd en spits. Het is aan de bovenzijde kaal en donkergroen en aan de onderkant bleek en aanvankelijk iets behaard.

Bron laatste vier foto’s: Wikipedia
Bron overige foto’s: ©vivapo

Namasté, Viviane

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s