#limerick op zondag – theater

Standaard

limerick theater

Een moeder uit het Antwerpse Schilde

kon de ingang van het theater niet vinden

ze stelde al haar hoop

het leek wel een soap

op de arm van een behulpzame blinde

©vivapo – 28/1/2018

Voor mijn limerick op zondag (*) grijp ik naar de limerick – met als thema THEATER – die ik op Gedichtendag achterliet in de openbare ruimte te Brugge, een initiatief van www.memopoezie.org.  De laatste regel wijkt enigszins af van de achtergelaten memopoëzie(**).

Namasté, Viviane

(*) Limerick op zondag is een idee van Melody Music. Voor toelichting over de gebruikte schrijfvorm verwijs ik graag naar de pagina schrijfvormen op mijn blog Mijmeren op papier

(**) Ik las zo-even op www.memopoezie volgende reactie: “Proficiat, dit is het 200ste memogedicht op Memopoëzie! Ik vind het leuk toeval dat je net een dichtvorm gebruikte die hier nog niet eerder voorkwam. Goed dat je vermeldde dat het een limerick is, want ik had er nog nooit een gelezen en de stijl daardoor niet herkend. Misschien vind ik het leek wel een soap nog net iets te geforceerd, maar dat kan ook aan het verplichte rijmschema liggen.

foto: ©vivapo

Advertentie

Over Viviane Van Pottelberghe

Van oktober 2006 tot september 2020 begeleidde ik voor vivapo activiteiten als zelfstandige in bijberoep; vanaf 1 oktober 2020 gebeurt dat als vrijwilliger. Vanaf 2023 ben ik gestart met een nieuwe website https://vivapo.be die mijn vroegere blogs - ook die van 't SchrijfNest - zal bundelen.

Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s