Een dag uit het leven van Wouter Tierentyn – 05

Standaard

Schermafbeelding 2018-02-18 om 19.16.00Wouter Tierentyn had één en ander goed te maken bij zijn vrouw. Wellicht had hij daarom een weekendje Köln geboekt. Zijn vrouw was gek op het werk van Pop Art kunstenaar James Rosenquist van wie er een tentoonstelling liep in het Ludwig Museum. Hij besliste om met de Thalys te reizen, het ideale vervoermiddel naar Keulen want de trein stopt midden in het centrum van de stad. Vermits ze in het bezit waren van Comfort 1 Thalys treintickets was internet, een maaltijd, kranten en tijdschriften inbegrepen. Bij aankomst hadden ze recht op een drankje in de DB Lounge.

Op het perron in Brussel Zuid kregen ze te horen dat de Thalys vanuit Lille ergens onderweg in panne stond.  De reizigers werden vriendelijk doch dringend verzocht hun ticket om te ruilen tegen een ticket met de ICE trein die over een half uur naar Keulen zou vertrekken.

Pas bij de tweede herhaling drong de tijding tot hem door. De tickets dienden te worden omgeruild aan het loket … beneden. Zijn bloed kookte. Hij had wél betaald voor genummerde plaatsen én voor het comfort van de Thalys. Hij had bovendien honger en er was niet eens voldoende tijd voor een snelle hap in het buffet. Er zat echter niets anders op dan gehoor te geven aan de oproep en zijn vrouw naar het loket te zenden.

Uiteindelijk konden ze twee zitplaatsen naast elkaar bemachtigen op de ICE trein.  Gelukkig was er gratis internet en toch zat Tierentyn te mokken. Hun maaltijd, de gratis kranten en tijdschriften… het ging allemaal de mist in.  Ze konden zich straks wél tevreden stellen met een  gratis drankje in de DB Lounge in het treinstation Köln Hbf.

 


Namasté, Viviane

Bron foto: Marjon Sarneel – Start je Verhaal

Advertentie

Volgende »

  1. Pingback: start je verhaal – vivapo's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s