#jannie’s schrijfavonturen – 11

Standaard

Jannie(*) van Schrijfavonturen zorgt in tijden van Corona dagelijks voor een schrijfidee.
Zij biedt op haar website een virtuele schrijftafel aan waar wij in besloten kring ons schrijfavontuur kunnen delen. Op mijn blog deel ik mijn schrijfavonturen, vandaag zijn er dat twee.

Idee voor dag57 – Avonturen met buren (**)

June is haar naam. Ze was voor corona twee en een half jaar. Ze is het zonnetje in huis maar vraagt ook veel aandacht van haar mama en papa. Ze houdt van buiten spelen, harken in het gras, koekjes maken in de zandbak en haar kindjes laten zwemmen in het kleine zwembad. Hoor ik in de tuin vreemde geluiden dan weet ik dat ze muziek maakt op haar speelgoedtrompet. Soms zit ze bij mama op schoot wanneer mijn buurvrouw haar een verhaaltje voorleest uit een boek van de bibliotheek. Die kleine meid houdt van boeken, naar verhaaltjes luisteren en verhaaltjes vertellen aan haar kindjes. Met papa speelt ze verhaaltjes, dan hoor ik haar brullen als een leeuw. Op de arm van papa speelde ze zelfs poppenkast, samen met mij, over de schutting heen. Ik zal haar missen, want sinds maandag gaat ze weer naar de crèche.

Idee voor dag56 – dierbare dingen (***)

linnen tafelkleed
wit met een wijnrode rand
en een etiket
met de geborduurde naam
van wijlen mijn grootvader

🙏 Viviane


(*) Jannie is ook lid van de Facebook groep ’t SchrijfNest in quarantaine waar ik dagelijks een gratis schrijfopdracht post.

(**) Welke foto uit jouw denkbeeldige fotoboek komt er tevoorschijn als je aan ‘avonturen met buren’ denkt. Schrijf het bijschrift van die foto in 5 (of meer, afhankelijk van wat er in je opborrelt) regels.

(***) Is er iets in jouw huis van nu dat al heel lang met je meegaat? Misschien komt het uit je eerste huis? Misschien is het iets uit je kindertijd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s