#ZoetermeerSchrijft – kleur bekennen

Standaard

P1180793.jpeg

Kleur bekennen

Ik kon niet aan de verleiding van jouw dieprode kleur weerstaan en stapte de winkel binnen. Met de rug van mijn hand streek ik over jouw fijne haartjes. Met mijn wang tegen je aan nam ik heel langzaam je geur in me op. Over mijn rug voelde ik een rilling toen je mijn nek beroerde. Ik zag in de spiegel hoe mijn grootmoeder en haar dochter bemoedigend naar mij knikten. Ook voor hen was een sjaal de trouwste bondgenoot bij het vallen van de avond. Hun beeld vervaagde toen ik mijn grijze kopje, een mouwloos zwart kleedje en een bloedrode sjaal over mijn schouders weerspiegeld zag. Dat rood maakte een herinnering wakker. Gekleed in een lange zwarte rok onder een knalrood jasje zie ik mij achter de micro staan om mannen in donker maatpak te verwelkomen op een jaarlijkse algemene vergadering.


Via Gekleurde Gedachten van Karien Damen kwam ik bij de schrijfchallenge van de bibliotheek Zoetermeer terecht. De schrijfopdracht Kleur bekennen is van Jacqueline van Zwieteren van www.hetverhaalachter.nl i.s.m. Bibliotheek Zoetermeer.

Zoetermeer Schrijft daagt de schrijvers onder ons uit om hun tekst te delen op onze persoonlijke social media-kanalen (Facebook, Instagram of Twitter) met vermelding van de hashtag #ZoetermeerSchrijft. Zo kunnen de schrijvers elkaar altijd terugvinden.

Het kort verhaal mocht maximum 150 woorden bevatten, het zijn er 143.

Viviane Van Pottelberghe

foto: ©vivapo

Volgende »

    • Dank je Bea. Weet je waar mijn oog op viel tijdens ’t SchrijfNest in tVaartje vandaag … Een beeld in keramiek (van Rita Kyndt) dat me herinnert aan de outfit waarvan sprake in de laatste zin (want dit verhaaltje diende autobiografisch te zijn). Het beeld kan je zien in het volgend logje.

      Geliked door 1 persoon

  1. Pingback: #dagcreatie 228 – vakantie | vivapo mijmert creatief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s