’t SchrijfNest online – 01

Standaard

praatje @ tVaartje
buitendebubbelbabbel
in Lissewege
afgelast in augustus
de hittegolf spelbreker

in open lucht een
buitendebubbelbabbel
is hartverwarmend
na een stiltewandeling
of schrijfworkshop op dinsdag

Op 12 augustus werkte ik de pagina welkom van deze blog bij. Ik vermeldde onder meer dat ik in de FB groep ’t SchrijfNest Online dagelijks een opdracht aanreik om creatief, meditatief en reflectief te schrijven; deze besloten groep is tevens een forum waar leden hun schrijfoogst kunnen delen en anderen inspireren.

Voor de opdracht #SchrijfNest102 liet ik mij inspireren door Thomas Pannenkoek die op zijn blog het het zevenlettergrepen woord ‘buitendebubbelbabbel’ had gebruikt. Op mijn voorstel om dit onbestaand woord te gebruiken in een #senryu of #kyoka (*) kwamen er maar liefst dertien reacties. Je vindt ze terug op de blog Mijmeren op papier.

De kyoka’s bovenaan dit logje zijn van mijn hand. Ze verwijzen naar mijn betrokkenheid bij de werking van tVaartje te Lissewege en de workshops die ik er deze zomer begeleid(de), onder meer Mijmeren op papier op dinsdag 18 augustus en Mijmeren in de natuur op 25 augustus.


Viviane, 17 augustus 2020
Bron foto: Pixabay

(*) Over deze Japanse schrijfvormen kom je meer te weten in mijn handboek ‘Mijmeren op papier – schrijfvormen van a tot z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s