ruiker Shodo

Inspiratie groeit wanneer je het met gulle hand en hart deelt las ik op het weblog van Shodo als inleiding op de Inspiratie Tiendaagse die start op 25 mei (Hemelvaartsdag) en duurt tot Pinksteren (4 juni) en een cadeau (dus gratis) wordt aangeboden aan geïnteresseerden.

Inspiratie, creativiteit, zelf-expressie en levenskracht zijn thema’s waar de Inspiratie Tiendaagse zich op richt.

 

Tien dagen lang krijgen de deelnemers iedere ochtend een nieuwe creatieve opdracht. Schrijven is de belangrijkste werkvorm, maar er worden ook andere vormen gebruikt. .

Christine heeft de opdrachten samengesteld om al doende ruimte te scheppen voor meer inspiratie en creatieve expressie. Ze heeft met opzet deze tien dagen voor Pinksteren uitgekozen, omdat dit in de christelijke traditie het feest is van de Heilige Geest, van de Spirit. Inspiratie wil eigenlijk niets anders zeggen dan in-de-spirit-zijn, wat ook wel vertaald wordt met het woord bezieling.

Voor wie nog wil instappen: Je vindt iedere ochtend een nieuwe opdracht op het weblog  waar iedereen zo naar toe kan, mee kan lezen en ook schriftelijk op kan reageren. Wanneer je reageert is jouw e-mailadres niet zichtbaar.

Mensen zijn als bloemen. 
Uniek, kleurrijk, klein, groot, ingetogen, uitbundig en samen vormen ze een prachtig boeket.
Ik stel me voor dat we tijdens deze Inspiratie Tiendaagse een uniek boeket samenstellen van kleurrijke mensen, die allemaal van creativiteit, inspiratie, (zelf)expressie én schrijven houden. Het liefst zou ik aan het einde van de Tiendaagse alle deelnemers persoonlijk willen ontmoeten. Helaas zal dat niet lukken, maar we kunnen wel vooraf ruimte maken voor een korte kennismaking, aldus Christine De Vries.

Vandaar haar vraag om een korte en spontane aanvulling op de volgende open zin te schrijven: Tijdens deze Inspiratie Tiendaagse hoop ik…

 

Tijdens deze Inspiratie Tiendaagse hoop ik…

mijn ontluikende creativiteit toe
te laten en
toe te
voegen
aan de
ruiker met creatieve
bloemen in Christine’s boeket

Viviane

Alleen door inspiratie te delen, kan het groeien zegt Christine nog. Daarom verwijs ik op mijn blog Mijmeren op papier naar deze Inspiratie Tiendaagse. Op de blog Creatief Mediteren post ik – met #InspiratieTiendaagse – de teksten die ik ook dagelijks op de weblog van Shodo publiceer.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 25 mei 2017

Bron afbeelding

 

Advertenties